1 Kommentar

 1. Hej, jag är en 13åring från linköping och älskar boken. Skrev en recension här, hoppas någon läser den 😉

  Mysteriet bakom Kabinettet

  ”En mystisk bok med en mystisk handling som kommer ta dig till djupet av historien och gamla tider.” – Elias 2016. Detta är Kabinettets hemlighet, av Martin Widmark.

  Boken är början och slutet på en historia, och har inga uppföljare. Martin Widmark har skrivit många liknande berättelser, som David och Larissa. Båda böckerna innehåller mysterium, som sedan leder till svar, men även till kärlek och vänskap. När man läser Kabinettets Hemlighet suddas omvärlden ut för en, och man sjunker in i mysteriet som ligger i denna bok.

  Året är 1798 i Gamla Linköping. Linköpings domprost, Samuel Älf, är en gammal, döende man…
  Men han får inte dö ännu. Han har en hemlighet som måste ärvas vidare. Den som skulle ärva detta var en vanlig ung man vid namn Io. En vanlig man som jobbar på Linköpings Tryckeri. Domprosten ger Io jobb i domkyrkan på natten. Han får ett gammalt skrivbord. Bredvid skrivbordet står en gammal kabinett. Då börjar mysteriet. Denna kabinett skulle ta Io genom tiderna, för att finna sig själv bit för bit, och tillslut även kärleken. För varje resa Io tar blir han smartare och modigare, och finner sig själv, bit för bit. När Io åker bakåt i tiden, känns det som man själv åker genom tiden tillsammans med Io, och finners sig själv med honom.

  Boken har några budskap, som att dela med sig sina känslor, att uttrycka sin kärlek, för någon kommer behöva den. Ett annat budskap är att kärleken finns i alla tider. Jag skulle inte kunna koppla mig själv med boken, men det känns som att som ett barn så finner man sig själv. Precis som Io gör.

  Jag skulle säga att boken är skriven för barn mellan 12-15, som gillar mysterium och ovanliga händelser. Jag skulle också säga att för att fatta boken måste man ha tillräckligt mycket fantasi, och vilja att lära sig. Språket var fint och gav mer känsla till boken, och den hade en röd tråd att följa genom hela berättelsen.

  Denna bok ger jag 10/10, eftersom jag kan relatera mig själv till Io, och jag gillar denna sortens genré.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *