Bloggar om Martin

Bloggat om Martin

Martin Widmark - Twingly Blog Search

Topplista: De mest lyssnade böckerna på Storytel, Nextory och BookBeat 2017

2017 blev på många sätt ett ljudbokens år. Här är topplistorna med böckerna som vi lyssnade mest på förra året i streamingtjänsterna BookBeat, Storytel och Nextory. Vi har redan publicerat topplistor…
Author:
Posted: January 17, 2018, 2:01 pm

I rosens mitt

Martin Widmark har skrivit en en ny spännande, historisk roman för mellanåldern. I rosens mitt utspelar sig 1918 i Stockholm. De vackra illustrationerna är gjorda av Ola Skogäng.  Stefan och hans papp…
Author:
Posted: January 16, 2018, 12:16 pm

Den långa vandringen

Författare: Martin Widmark Illustratör: Emilia Dziubak På ena sidan ett stort hav finns en pojke som sörjer en ensam vän. På andra sidan finns en flicka med en katt som är på väg någonstans. Medan po…
Author:
Posted: January 16, 2018, 8:11 am

Att skriva och prata om sin läsning

Läsdagböcker och böcker om att prata om böcker - två av mina svagheter. Själv har jag gått över till en vanlig svart anteckningsbok som läsdagbok i vilken jag månad för måndag noterat titlar och förfa…
Author:
Posted: January 12, 2018, 3:59 pm

De bästa, roligaste och finaste bilderböckerna 2017

Det finns en kategori böcker jag läser mängder av, men sällan skriver om här på bloggen. I mitt jobb som barnbibliotekarie har jag nöjet att läsa massor av fina, roliga och smarta bilderböcker. Det sk…
Author:
Posted: January 11, 2018, 12:12 pm

Mest lånat 2017 - barn och ungdom

Förra veckan avslöjade vi listan på de titlar som lånades mest på Torslanda bibliotek under 2017 - men bara vuxenböckerna. Idag kommer sammanställningen över de mest populära barn- och ungdomsböckerna…
Author:
Posted: January 10, 2018, 7:35 am

Filmatiserade böcker som kommer på bio 2018

Jag gillar att se film på bio och därför kommer här ett inlägg med filmatiserade böcker som kommer på svenska biografer 2018. Har jag missat någon? Tipsa mig gärna! Jag bloggade om Wonder redan förr…
Author:
Posted: January 9, 2018, 5:00 pm

Zoomysteriet av Martin Widmark

Det här är en av många böcker om de två detektiverna Lasse och Maja som bor i den lilla staden Valleby. En dag när de är ute och går träffar de Miranda som är på väg till djuraffären där hon ska köpa …
Author:
Posted: January 7, 2018, 2:37 pm

Den långa vandringen - Martin Widmark och Emilia Dziubak återkommer med sitt tredje sammarbete

Martin Widmark  – "barnens Agatha Christie", "den okrönte kungen av barnlitteraturen", "den mest populäre av 2000-talets svenska barnboksförfattare" – lovorden haglar. Bokjuryfavorit! Med Den långa va…
Author:
Posted: January 3, 2018, 4:12 pm

Bokklapparna

Tomten kom med många hårda paket till mig och min familj i år vilket alltid är lika roligt. På bilden kan du se högarna med vad vi fick. Och så är Winston med också. Jag gav min icke-läsande man Swede…
Author:
Posted: December 28, 2017, 4:29 am